U Zadru pao pripadnik ‘Zemunskoga klana’

Dino Stanin/PIXSELL

Zadarska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom kod kojeg je pronađeno 232 grama kokaina.

HRT piše kako je uhićen 53-godišnji Josip G., koji uz srbijansko ima i hrvatsko državljanstvo, a u Srbiji je odležao 15 godina zatvora zbog ubojstva policajca. Riječ je o istaknutom pripadniku “Zemunskoga klana”.

“On je u ponedjeljak zatečen u Zadru, kako upravlja Audiem A-8 (ZD), a pregledom je kod istog pronađen veći novčani iznos u eurima i kunama, nakon čega je isti uhićen, a novac mu je oduzet.

Temeljem naloga Suca istrage Županijskog suda u Zadru, izvršena je pretraga Audija i apartmanskog objekta u Privlaci, pri čemu je pronađeno i oduzeto ukupno 232 grama droge kokain, razvaganog (raspizanog) i vakumiranog u omote od po 20, 30 i 50 grama ili popularno u narko svijetu zvanih komada”, navodi se u policijskom priopćenju.

Pronađena je i oduzeta strojnica izraelske proizvodnje s više od sto komada streljiva i pištolj sa streljivom u cijevi, kao i više komunikacijskih uređaja među kojima i uređaj za zaštićenu komunikaciju kakve koriste osobe iz vrha kriminalnog svijeta.

Pronađena droga bila je namijenjena preprodavačima i konzumentima na zadarskom području, a na uličnom narko-tržištu njena vrijednosti je preko dvjesto pedeset tisuća kuna. Za kazneno djelo za koje ga se sumnjiči propisana je kazna zatvora u trajanju od jedne do dvanaest godina.

Komentiraj