U zadnjih sedam utakmica u nizu postigao barem po gol: Roko Šimić konkurira za dvoboj Lige prvaka

Odlične partije Roka Šimića dobile su nagradu te će mladi hrvatski reprezentativac konkurirati za dvoboj Lige prvaka između Red Bull Salzburga i Wolfsburga.

U pitanju je dvoboj trećeg kola skupine G Lige prvaka koji se igra u srijedu (18:45 sati). Red Bull Salzburg je nakon dva kola vodeći na ljestvici te skupine s četiri boda.

Austrijski prvak je povukao svog igrača Šimića s posudbe iz austrijskog drugoligaša Lieferinga gdje je hrvatski napadač prvi strijelac i sa sedam pogodaka treći strijelac lige.

Podsjetimo kako je ove sezone Šimić već igrao za juniorsku momčad RB Salzburga u Ligi prvaka juniora te je postigao dva pogotka protiv Lillea.

Uključujući taj susret, kao i utakmice Lieferinga i Hrvatske U-21, Šimić je u zadnjih sedam utakmica u nizu postigao barem po gol, odnosno, u tih sedam nastupa je zabio ukupno 11 golova.

Nijemac Matthias Jaissle, trener austrijskog prvaka, je ovo odluku objasnio riječima da je ‘Roko to zaslužio nakon svega što je radio prošlih tjedana’. Šimić će po prvi put u karijeri konkurirati za neku utakmicu Lige prvaka.

Komentiraj