U Voćinu održan 16. izvještajni sabor HVIDR-e

Patrik Macek/PIXSELL

Udruga Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) održala je u ponedjeljak svoj 16. redovni izvještajni sabor, na kojemu je njezin predsjednik Josip Đakić istaknuo zadovoljstvo činjenicom da su u proračunu Ministarstva hrvatskih branitelja sredstva namijenjena za pomoć hrvatskim braniteljima veća za 150 milijuna kuna i da smatra da je to odličan početak da se pomogne onima kojima je pomoć prijeko potrebna.

Pred 221 delegata i gostiju predsjednik Đakić podnio je izvješće o svim planiranim i uspješno realiziranim zadacima u prošloj godini te najbrojnije i najaktivnije udruge proistekle iz Domovinskog rata, priopćeno je iz HVIDR-e.

Đakić je pohvalio odličnu suradnju s Ministarstvom branitelja i Ministarstvom obrane koji su prepoznali potrebe hrvatskih branitelja te pokazali volju da zajedno s braniteljskim udrugama izrade i donesu takav Zakon o hrvatskim braniteljima da ni jedan hrvatski branitelj, sudionik Domovinskog rata ne bude zakinut za ono što mu i zakonski i moralno pripada.

Sabor je usvojio jednoglasno i dokumente bitne za rad ove Udruge koja okuplja hrvatske ratne vojne invalide domovinskog rata, dodaje se.

Nakon sabora održana je i rasprava o nacrtu prijedloga jedinstvenog Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Sabor je pozdravio i pomoćnik ministra obrane Zoran Piličić, koji je HVIDR-i još jednom obećao pomoć i suradnju u realizaciji njihovih planova.

Sabor je započeo odavanjem počasti na voćinskom spomen-obilježju hrvatskim žrtvama u Domovinskom ratu te svečanim dočekom i ispraćajem Betlehemskog svjetla mira koje su donijeli izviđači iz Slatine.

Komentiraj