U velikom požaru u Zagrebu ozlijeđena jedna osoba, vatra se proširila na krovište

Požar koji je u utorak navečer buknuo u stanu na trećem katu zgrade u Ulici Jakova Gotovca 6 proširio se na potkrovlje zgrade, izvijestio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

“Dva stana na četvrtom katu su izgorjela, a djelomično su izgorjela i dva stana na trećem katu, a požar se proširio na krovište. Intervencija će dugo trajati, samo gašenje je pri kraju, ali još je mnogo posla sa zakapanjem”, izjavio je vatrogasni zapovjednik, potvrdivši da je ozlijeđena jedna osoba, javlja Index.

40-ak stanara evakuirano je iz zgrade u kojoj je buknuo požar, a zagrebačka policija javila je kako je najvjerojatnije opožareno osam stanova, javlja N1.

21.01.2020., Zagreb – Veliki pozar izbio je na 3. katu i potkrovlju stambene zgrade u Ulici Jakova Gotovca. Vatrogasci na terenu gase pozar. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Zagrebačka Javna vatrogasna postrojba večeras je u 20,40 sati  zaprimila je dojavu o požaru u zgradi u blizini Kvaternikova trga. Na terenu je sedam vatrogasnih vozila s 22 vatrogasca. Tamo su i Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Policijska uprava zagrebačka, Elektra Zagreb i Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Za sada se ne zna uzrok požara.

 

Komentiraj