U utorak se štrajka u Krapinsko-zagorskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

Sindikati su u petak na konferenciji za novinare objavili kako u utorak neće biti nastave u Krapinsko-zagorskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Predstavnici sindikata kazali su kako je odaziv štrajku i dalje velik.

“Vladi naš prosvjed ovoga tjedna nije puno značio, no predsjedanje EU-om nije tako daleko, možda će im tad značiti prosvjed. No ono što je prije je Kongres EPP-a od 19 do 21. studenog, kad će šefovi europskih država biti u Zagrebu. To očito znači da hrvatski učitelji trebaju uputiti glas prema Europi… novi prosvjed, razmišljat ćemo da se poklopimo s tim terminom”, kazala je Sanja Šprem na konferenciji.

U ponedjeljak nastave, podsjetimo, neć ebiti u Splitsko-dalmatinskoj i Požeško-slavonskoj županiji.

“I dalje jednaka i dosljedna potpora Sindikata prosvjetarima da ustraju dalje. Kako Aladrović misli da je inteziviran dijalog kad se od utorka nismo čuli?”  zapitao je Branimir Mihalineciz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

“Strani konzultanti rade analizu koeficijanta u državnom inspektoratu. Zanima me koliko je to koštalo. Može se, ima se hoće se, najniža stručna sprema u inspektoratu ima koeficijent 1,35. Za učitelje nema se, neće se i ne želi se jer učitelji ne vrijede. To je najbolja poruka svima što Vlada misli o učiteljima i nastavnicima bez obzira na to što kaže. Pokazuje da im nije stalo do reforme, jer prema provoditeljima te reforme pokazuju da su manje vrijedni od svih ostalih u ovoj zemlji”, rekao je Mihalinec.

“Učitelji nemaju motiva za rad. Vlada je motivirala zaposlenike samo za to da se bore za svoje dostojanstvo”, rečeno je na konferenciji.

“Ne očekujemo čuda od sastanka u ponedjeljak, no Vlada je zaboravila da u sustavu obrazovanja ima 68.000 zaposlenih. Mi možemo raditi pritisak. Ovaj prosvjed nije im puno značio, ali možda će im značiti kad bude predsjedanje EU-om ili Kongres EPP-a. Razmišljat ćemo da novi prosvjed poklopimo s tim terminom. Ako se pročuje u Europu, možda ih prosvjed malo razbudi”, kazala je Sanja Šprem

Komentiraj