U unutrašnjosti promjenljivo sa sunčanim razdobljima, mjestimice kiša

U unutrašnjosti zemlje danas će prevladavati promjenjivo sa sunčanim razdobljima, a mjestimice i uz malo kiše ili poneki pljusak. U prvom dijelu dana će biti oblačnije, a ujutro će lokalno biti i magle. Na Jadranu će prevladavati sunčano, no poslijepodne je u Dalmaciji lokalno moguć poneki pljusak, uglavnom u njenoj unutrašnjosti, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će ujutro puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, a danju zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu uglavnom od 24 do 29, na moru između 29 i 33 °C.

Zbog mjestimičnih pljuskova s grmljavinom Meteoalarm je za utorak izdao upozorenja žute boje za područja Osijeka, Zagreba, Karlovca, Gospića i Knina.

Sutra u unutrašnjosti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. Na kopnu uz umjeren razvoj oblaka mogući su lokalni pljuskovi. Vjetar većinom slab zapadni i jugozapadni. Njaniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu između 19 i 24, a naviša dnevna od 25 do 30, na Jadranu do 32 °C.

Komentiraj