U unutrašnjosti mjestimice kiša, u Dalmaciji sunčano. Izdana upozorenja za cijelu zemlju

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu u utorak će prevladavati promjenjivo i nestabilno vrijeme, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme, osobito u Slavoniji. U Dalmaciji duž obale i dalje sunčano, u Zagori su mogući lokalni popodnevni pljuskovi, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a duž obale jugozapadni i sjeverozapadni koji će na sjevernom Jadranu okrenuti na buru i jačati. Najviša dnevna temperatura u središnjim i gorskim područjima između 25 i 30, u Slavoniji do 33, a duž obale i u unutrašnjosti Dalmacije od 31 do 36 °C.

Meteoalarm je za cijelu zemlju izdao upozorenja žute i narančaste boje zbog mogućih grmljavinskih pljuskova i visokih temperatura.

U srijedu pretežno sunčano, u unutrašnjosti mjestimice uz umjerenu naoblaku. Još je ponegdje moguće i malo kiše, osobito na istoku zemlje te u gorskim predjelima, a poslijepodne na krajnjem jugu zemlje u obliku lokalnih pljuskova.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura te sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu od 22 do 27, a najviša dnevna od 26 do 31 na kopnu te od 31 do 35 °C duž obale.

Komentiraj