U unutrašnjosti maglovito i hladno, temperature na Jadranu idu do 14 °C

Igor Soban/PIXSELL

U unutrašnjosti Hrvatske u ponedjeljak će biti magle i niskih oblaka, a sunčanih razdoblja biti će uglavnom sredinom dana i poslijepodne. Na Jadranu, u unutrašnjosti Dalmacije te u višem gorju većinom sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar većinom slab, na Jadranu mjestimice umjeren istočnjak i bura, podno Velebita na udare i jaka, a prema otvorenome moru jugo. Najviša dnevna temperatura između -6 i -1, u gorju ponegdje malo viša, a na Jadranu od 9 do 14 °C.

Meteoalarm je za ponedjeljak izdao upozorenja narančaste boje za područja Osijeka i Zagreba zbog vrlo hladnog jutra, a zbog niskih jutarnjih temperatura izdano je žuto upozorenje za područja Gospića, Karlovca, Rijeke, Knina i Splita. Žuto upozorenje zbog jutarnje magle na snazi je za područja Osijeka i Zagreba.

U utorak će biti promjenjivo i pretežno oblačno vrijeme, u unutrašnjosti ponegdje s maglom. Većinom poslijepodne i navečer mjestimice na kopnu malo snijega, poglavito u gorskoj Hrvatskoj te u Posavini, zapadnoj Slavoniji, Banovini i na Kordunu. Najsunčanije u Istri.

Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ponegdje umjerena, u drugome dijelu dana podno Velebita i jaka bura s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura većinom od -13 do -7, na Jadranu između 1 i 7. Najviša dnevna od -5 do 0, na Jadranu između 8 i 13 °C.

Komentiraj