U umaškom domu umirovljenika jedanaest zaraženih, u Zagrebu 24

U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata potvrđena su 24 nova slučaja zaraze koronavirusom, potvrdio je za dnevnik.hr Zvonimir Šostar, ravnatelj NZJZ Andrija Štampar. Dosad je u Hrvatskoj ukupno potvrđeno 3672 slučajeva zaraze, umrlo je 118 ljudi, a oporavilo se 2377 osoba. Jučer je bio dan s najviše zaraženih od početka epidemije, 140 slučajeva, a u samoizolaciji je 4756 ljudi.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je sedam novozaraženih: četiri iz Ivankova te po jedna osoba iz Bobote, Trpinje i Vukovara. Trenutno su četiri osobe u bolnici zbog Covida 19 na području županije, a u samoizolaciji je 306 ljudi.

U posljednja 24 sata u Istri je zabilježeno šesnaest novozaraženih, od toga dvije u Općoj bolnici Pula, a u Domu za starije i nemoćne osobe “Atilio Gamboc” u Umagu jedanaest slučajeva, od čega šest štićenika i pet djelatnika.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novozaraženih, a u Primorsko-goranskoj jedna je novozaražena osoba.

Na osječkom području tri su novozaražene osobe, dvije iz Đakova i jedna i Silaša. Ukupno je zaraženo 332 osobe, a u osječkoj bolnici je 27 pacijenata, od toga dva na respiratoru.

Petoro je novozaraženih od koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije, prenio je HRT današnju izjavu načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Marija Klementa. Trenutno je na području županije 8 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na području Krapinsko – zagorske županije u nedjelju je evidentirana jedna osoba pozitivna na koronavirus i to iz Krapinskih Toplica. Trenutno je devet aktivnih slučajeva, a u samoizolaciji je 49 osoba.

Iz stožera Karlovačke županije u nedjelju navečer objavili su da još dvoje novozaraženih iz Ogulina.

 

Komentiraj