U tri županije danas su na snagu stupile nove mjere, evo što se mijenja

 

Na prijedlog stožera civilne zaštite Virovitičko – podravske, Šibensko – kninske i Varaždinske županije, donesene su nužne epidemiološke mjere za ova područja. One su na snagu stupile danas.

Nužne epidemiološke mjere za Virovitičko-podravsku županiju

Odluka stupa na snagu u ponedjeljak, 31. kolovoza. U trajanju od 14 dana, na svadbenim svečanostima koje se održavaju na području Virovitičko-podravske županije može biti prisutno najviše 50 osoba.

Nužne epidemiološke mjere za Šibensko-kninsku županiju

Odluka se primjenjuje od 31. kolovoza, a mjere su:

  • na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba, a mogu trajati najdulje do 02:00 sata; iznimno, na svadbenim svečanostima može biti prisutno do 100 osoba, a takve svadbene svečanosti se mogu održavati samo u prostorima koji redovno mogu organizirati svečanosti za najmanje 3 puta više osoba nego što će ih biti na takvoj svadbenoj svečanosti;
  • na sahranama može biti prisutno najviše 50 osoba, a sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom;
  • u svim zatvorenim prostorima u kojima se obavljaju javne ili gospodarske djelatnosti te odvijaju manifestacije, kulturni ili drugi programi, vjerska ili druga društvena okupljanja obavezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski;
  • zabranjuju se posjeti korisnicima domova za starije i drugih ustanova socijalne skrbi i izlasci korisnika izvan prostora objekata i dvorišta domova za starije i drugih ustanova socijalne skrbi, izuzev ako je izlazak uvjetovan medicinskim razlozima.

Mjere pod točkom 1., 2., 3. određuju se u trajanju od 30 dana, a mjera pod točkom 4. u trajanju od 15 dana.

Nužne epidemiološke mjere za Varaždinsku županiju

Odluka stupa na snagu u ponedjeljak, 31. kolovoza. U trajanju od 30 dana, na svadbenim svečanostima koje se održavaju na području Varaždinske županije može biti prisutno najviše 100 osoba.

Komentiraj