AKCIJA POLICIJE I USKOKA: Na udaru lanac pranja novca, uhićeno 15-ak osoba

FaH

Specijalna policija nalazi se ispred kuće obitelji Antonija Ivića na zagrebačkom Vukomercu.

“Ivić još nije uhićen, čini se da je u bijegu”, doznaje se od izvora iz policije, javlja portal Index, a glasnogovornica Ravnateljstva policije, Jelena Bikić rekla je kako je postupanje u tijeku.

“Imamo postupanje u koordinaciji s Uskokom, ali ne možemo više detalja otkrivati zbog daljnje realizacije…Ima dosta posla i da ne bi otišlo u krivom smjeru” rekla nam je Bikić.

Petnaestak osoba uhićeno je pod sumnjom da su sudjelovali u međunarodnom lancu pranja novca, koji je navodno povezan i nedavnom krađom novca i zlata iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije, neslužbeno se doznaje iz izvora bliskih istrazi, prenosi Hina.

Operacija je pokrenuta nakon bizarne pljačke 280.000 eura i 2 kilograma zlata iz policijske postaje u Heinzelovoj ulici. Akcija se provodi protiv više osoba osumnjičenih za pranje novca u iznosu od preko stotinu milijuna kuna. Među osumnjičenima je uz Antonija Ivića, i Pejo Ivić. Obojica se dovode u vezu s pljačkom MUP-a u Heinzelovoj ulici.

Ivići su vlasnici novca i zlata ukradenih iz policije, a prilikom zapljene tvrdili su kako su sve stekli legalnim putem. Navodno su novac prali za južnoamerički narko kartel, javlja Nova TV. Također dodaju kako Uskokovi istražitelji sumnjaju da se u kriminalnim operacijama grupe opralo čak 500 milijuna kuna.

Podsjetimo, doznalo se i kako su novac i zlato zaplijenjeni od čovjeka prezimena Ivić prije dva mjeseca na području Slavonije. Čovjek od kojeg su to zaplijenili se bavi trgovinom zlatom, piše Index.

Komentiraj