‘U SVOM SVIJETU’ Gdje je danas Duško Ljuština? Mir je pronašao na neočekivanom mjestu

Autor:

19.06.2023., Zagreb - Predstavljanje 23. sezone kazalista Ulysses u prostoru kazalista Keremph. Dusko Ljustina. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Duško Ljuština po struci diplomirani upravni pravnik s diplomom menadžmenta u kulturi i projektnog menadžmenta Ekonomskog fakulteta, magisterijem iz ekonomije te doktoratom na temu „Uloga i primjena marketinga u hrvatskim kazalištima“, zagrebačkom kulturom bavio se na razne načine od 1975. ali cijeloga radnog vijeka uspješno se bavio oživljavanjem slobodnih i alternativnih kazališnih skupina, projekata i plesnih ansambala od kojih vrijedi spomenuti: Pozdravi, Histrioni, Akter, Zagreb Theatar Company, Zagrebački plesni ansambl, Studio za suvremeni ples i Komorni ansambl slobodnog plesa.

Ljuština je bio ravnatelj vrlo popularnog kazališta Kerempuh, a do umirovljenja bio je zadužen za kulturu u Gradskom poglavarstvu Grada Zagreba. Danas je u svom svijetu. Uz Velebit, domaće i divlje životinje, tišinu i pripremu sijena.

Na selu uvijek ima posla ‘ko želi raditi. Osobito otkada sam u mirovini! Danas su nam na ranč došli majstori iz Smiljana jer treba popraviti i pripremiti tehniku za košnju trave i baliranje sijena. Na našem ranču držimo mnoštvo životinja: četrdesetak ovaca, kravu, jelene lopatare, magarce, pse i mnoštvo peradi. To je naše malo životinjsko carstvo. A ako nešto držiš, o tome se moraš i brinuti. Registrirao sam OPG koji se zove Velebit.

Prenijet ću ga na sina koji će ga registrirati za turističku djelatnost. Ovdje je predivna priroda, niti kilometar udaljena od Velebita. Pitate me nedostaju li mi Zagreb i njegov asfalt? Pa, malo da, malo ne. Ovdje u Lici vladaju drukčija životna pravila. Tišina i svježi zrak gotovo opijaju čovjeka. Ovih dana će sve mirisati od sijena. Sve ovo je ipak nešto posebno i čovjeku svakako vrlo važno”, kazao je Duško Ljuština za Novi List.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.