U šumi kod granice s BiH nađeno 20 migranata i tri tijela

Autor:

06.12.2022., Vocin - Avion Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MIG-21 tijekom planske obucne aktivnosti srusio se na nenaseljenom sumovitom podrucju u Viroviticko-podravskoj zupaniji. Piloti su se katapultirali iz avion te su nakon potrage pronadjeni. Oba pilota su u stabilnom stanju, izvan zivotne opasnosti te su prevezeni u bolnicu na lijecnicki pregled. Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

U petak oko 6 sati policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška obavijestili su Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave brodsko-posavske da su tijekom obilaska terena na poplavljenom području u šumskom predjelu Radinje zatekli 20 stranih državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Nađena tri tijela

U njihovoj blizini pronađena su dva mrtva tijela nepoznatih osoba, za koje za sada nije poznat uzrok smrti te slijedi medicinska obdukcija, dok je za trećom osobom trajala opsežna potraga u suradnji s djelatnicima HGSS-a sve do popodnevnih sati, kada je pronađeno tijelo.

Iz policije kažu da slijede očevid te daljnji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi u ovog događaja.

Policija upozorava na opasnost nezakonitih prelazaka

“Opetovano upozoravamo i ukazujemo na opasnosti nezakonitih prelazaka državne granice – nezakoniti prelasci državne granice vrlo su rizični, posebice jer je rijeka Sava nabujala i dobrim dijelom poplavila okolno nizinsko područje te predstavlja stvarnu opasnost po život osoba.

Stoga apeliramo na osobe koje pokušavaju nezakonito ući u Republiku Hrvatsku da to ne čine jer tako dovode u opasnost svoj život i zdravlje, kao i živote i zdravlje članova svoje obitelji. Policija je uvijek spremna pomoći, ali brinemo da se zbog pogoršanih zimskih uvjeta mogu dogoditi vrlo teške posljedice kod pokušaja preplivavanja, kao što je to današnje tragično stradavanje više osoba.

Također apeliramo i na aktiviste i nevladine organizacije, koji nas često obavještavaju o točnim koordinatama migranata koji se nađu u opasnosti, da upozore migrantsku populaciju na opasnosti kojima se mogu izložiti poglavito sada u zimskim mjesecima”, poručila je policija.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.