Osam pripadnika turskih sigurnosnih snaga i 11 militanata zabranjene Kurdske radničke stranke (PKK) ubijeno je u sukobima tijekom noći na jugoistoku Turske, sigurnosni izvori rekli su u subotu.

Sukobi u pokrajini Van nedaleko od granice s Iranom slijede nakon cjelodnevna nasilja širom velikog kurdskoga jugoistoka u kojima je ubijeno 27 militanata PKK i najmanje sedam pripadnika sigurnosnih snaga.

Jugoistok Turske pogođen je valom nasilja nakon prekida dvoipolgodišnjeg primirja između turske države i PKK koji se bori za neovisnost u srpnju 2015.

Zračna operacija nastavlja se u regiji u subotu nakon sukoba tijekom noći, izvješćuje državna agencija Anadolija navodeći mjesnoga guvernera.

Oko 40.000 ljudi, većinom Kurda, ubijeno je od početka oružanog ustanka PKK-a protiv državnih vlasti prije tri desetljeća.

Turska, EU i SAD PKK smatraju terorističkom organizacijom.

Komentiraj

PREKOFaH
Podijeli objavu
Prethodni članakNACIONALNA GROUPIE Za šaku jada
Sljedeći članakPametno u Splitu: Zašto nema novca za gradnju škole Pazdigrad?
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.