FaH

U sudaru glisera i drvene brodice samo lakše ozljede

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je u petak da su tri osobe prikom izlijetanja glisera na plažu u četvrtak nakon sudara s drvenom brodicom kod Crikvenice, zadobile tek lakše ozljede, koje su sanirane na mjestu nesreće i u riječkom KBC-u.

Sudar glisera gumeno-plastične konstrukcije duljine šest metara s vanbrodskim motorom i drvene brodice duljine 15 metara dogodio se oko 18 sati na udaljenosti od oko jedne nautičke milje ispred plaže hotela Omorika. Na gliseru je bila jedna osoba, na brodici dvije.

Prema izjavama očevidaca, stoji u priopćenju, netom prije sudara je voditelj drvne brodice dovikivanjem i mahanjem pokušao upozoriti voditelja glisera, hrvatskog državljanina, no bezuspješno, pa je gliser pramčanim dijelom udario u lijevi pramčani dio drvene brodice. Voditelj glisera i članica posade brodice pali su pri tom u more, a gliser je bez nadzora nastavio plovidbu prema obali te se u punoj brzini nasukao na plažu punu kupača.

U priopćenju se također navodi da je jučer nađeno beživotno tijela u moru kod otoka Paga, nakon što je strani državljanin javio da  jet-ski bez vozača nekontrolirano kruži morem između otočića Lukar i paškog naselja Šimuni. Nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na sudar ili kontakt sa drugim plovilom, navodi se u priopćenju.

Zadarska policija utvrdila je da je nađeno tijelo 56-godišnjeg poljskog državljana i istražuje okolnosti.

Komentiraj