Nogomet
Decoration icon

Kopenhagen

U subotu ždrijeb EURO-a, Hrvatska u drugom jakosnom bubnju

Autor:

zlatko dalić

hina

U subotu u 18 sati u Romexpou u Bukureštu bit će održan ždrijeb skupina Europskog nogometnog prvenstva 2020. godine na kojem će nastupiti i hrvatska reprezentacija.

Svjetski doprvaci smješteni su u drugu jakosnu skupinu, a kako će ždrijeb biti ‘poludirigiran’ već sada se zna da će “Vatreni” igrati u jednoj od skupina u kojoj su nositelji Italija, Engleska, Njemačka ili Španjolska.

EURO će se održati od 12. lipnja do 12. srpnja iduće godine, a UEFA je u čast 60. obljetnice održavanja prve europske smotre, odlučila da se ovaj EP igra diljem “Starog kontinenta”, točnije u čak 12 gradova u 12 zemalja.

Domaćini prvenstva bit će London, München, Rim, Baku, St Peterburg, Kopenhagen, Amsterdam, Bukurešt, Glasgow, Dublin, Bilbao i Budimpešta, a bit će to šesto europsko prvenstvo za hrvatsku vrstu pri čemu peto u nizu.

Na prvenstvu će nastupiti 24 reprezentacije, a posljednja četiri sudionika doznat ćemo nakon dodatnih kvalifikacija koje su na rasporedu u ožujku.

Za hrvatske navijače bila bi najbolja skupina F u kojoj je nositelj Njemačka, a utakmice će se igrati u Munchenu i Budimpešti, što bi značilo da “Dalićeve trupe” praktički igraju na domaćem terenu.

Na ždrijebu u Bukureštu prisustvovat će i hrvatska delegacija predvođena predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom i izbornikom Zlatkom Dalićem.

UEFA je odredila da će otvaranje biti u Rimu 12. lipnja, a polufinala (7 i 8. srpnja) i finale (12. srpnja) igrat će se u Londonu.

JAKOSNE SKUPINE

PRVA SKUPINA: Italija, Belgija, Engleska, Njemačka, Ukrajina, Španjolska

DRUGA SKUPINA: Francuska, Poljska, Švicarska,HRVATSKA, Nizozemska, Rusija

TREĆA SKUPINA: Portugal, Turska, Austrija, Danska, Švedska, Češka

ČETVRTA JAKOSNA SKUPINA: Finska, Wales, Pobjednik playoff A, Pobjednik playoff B, Pobjednik playoff C, Pobjednik playoff D

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.