U subotu VegeSajam na novoj lokaciji, evo što se sve nudi

U subotu od 8 do 21 sat na Europskom trgu održava se VegeSajam, događaj omiljen ljubiteljima ukusne biljne hrane i dobrog društva, koji na neprofitnoj osnovi već 12. godinu organiziraju Prijatelji životinja. Tridesetak izlagača i restorana nudit će prolaznicima vegansku hranu i kozmetiku koja nije testirana na životinjama, a sve to uz zabavan i edukativan program.

Prijatelji životinja pozivaju sve koji imaju viziju o zdravijem, čišćem i suosjećajnijem planetu  da im se pridruže na ovoj jedinstvenoj manifestaciji. VegeSajam slavi održivost i zalaže se za nužnu ekološku osviještenost i osobni aktivizam promjenom svakodnevnih navika u korist svih stanovnika našega planeta. Ujedno je najava ZeGeVege festivala koji će se održati 1. i 2. rujna 2023., također na zagrebačkom Europskom trgu.

“Uz prigodne promocije, popuste i degustacije, posjetitelji će se moći uvjeriti koliko je veganska hrana ukusna, dostupna i namijenjena svima. Također, moći će saznati zašto izborom biljnih proizvoda ne profitiraju samo oni, već i okoliš i životinje. Naime, odabir veganskih jela značajno utječe na smanjenje negativnog utjecaja čovjeka na okoliš, na smanjenje gladi u svijetu te očuvanje voda i drugih resursa. Građani će moći sjesti za stolove pod suncobranima, odmoriti se te se osvježiti i uživati u hladnoj kombuči, sočnim smoothijima, kavi s biljnim mlijekom, biljnim sladoledima i street-food jelima poput biljnih burgera, humusa s prilozima, falafela, variva, zasitnih salata i slastica bez životinjskog mlijeka i jaja”, navode Prijatelji životinja.

Svi zainteresirani moći će dobiti informacije o veganskom pokretu, razne informativne materijale i recepte te se educirati o tome kako mogu jednostavnim angažmanom pomoći životinjama. Potpisivat će se i peticija da se u Europi počne ulagati u spasonosnu tehnologiju proizvodnje mesa bez životinja.

Ove godine na VegeSajmu prvi put predstavit će se Utočište sunčani bregec, mala veganska farma smještena blizu Varaždina na kojoj su svoj zauvijek dom pronašli koza Kate, jarac Spock, svinja Iggy, puran Ernest, patak Gretić, kokoš Stefan i mnogi drugi. Od proizvoda, na VegeSajmu nudit će veganski med.

Bit će tu i majice sa suosjećajnim porukama o pravima životinja iz internetske trgovine Prijatelja životinja, veganska kozmetika, slatki i slani namazi, zdrave grickalice, biljni sirevi, kobasice, proizvodi od konoplje, veganski proteini i razne druge namirnice.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner