U subotu u Žrnovnici posljednja ovogodišnja Boranka

Šesta i posljednja ovogodišnja akcija pošumljavanja u sklopu kampanje Boranka – najveće volonterske akcije pošumljavanja požarišta Dalmacije koju organizira Savez izviđača Hrvatske u suradnji s HGSS-om i Hrvatskim šumama – održat će se u subotu u Žrnovnici.

Na subotnjoj akciji pošumljavanja sudjelovat će izviđači iz Splitskog skautskog zbora, volonteri Hrvatske gorske službe spašavanja, studenti i profesori Kineziološkog fakulteta u Splitu, članovi HPD Mosor i Planinarskog kluba Split, članovi udruge studenata Oceanus, članovi Rotaract kluba Split i drugi građani.

Grad Split, kao partner kampanje Boranka, osigurao je besplatne gradske autobuse za prijevoz volontera od Splita do lokacije pošumljavanja i nazad. Svim volonterima osigurana je pitka voda, sendvič, voće, zaštitne maske, radne rukavice i alat za sadnju. Svim volonterima osigurana je pitka voda, sendvič, voće, zaštitne maske, radne rukavice i alat za sadnju.

O sigurnosti volontera brinut će volonteri Gradskog društva Crvenog križa Split. Ravnateljstvo civilne zaštite osigurava logistiku i drugu opremu za održavanje akcije, a za sve volontere osigurat će i zaštitne maske.

Akcije pošumljavanja odvijaju se pod propisanim epidemiološkim mjerama – nošenje maski obavezno je prilikom dolaska i odlaska te pri preuzimanju opreme i održavanju edukacije. Volonteri će biti odvojeni u manje skupine kako ne bi došlo do grupiranja. S obzirom da se sama aktivnost sadnje odvija na širokom otvorenom prostoru, održavanje razmaka među sudionicima u potpunosti je moguće.

Komentiraj