U subotu se u Zagrebu pali adventska svijeća i tisuće lampica na Zrinjevcu

Svečano otvaranje zagrebačkog Adventa, koji je 3 puta proglašen najboljim u Europi, počinje paljenjem svijeće u subotu u 17 sati na Manduševcu.

“Zatim će se, oko 20 sati, paliti lampice na Zrinjevcu. Dođite, veselite se s nama i uživajte u našem Zagrebu i svemu što je turistička zajednica pripremila za vrijeme Adventa i za kraj godine”, kazala je za Radio Sljeme direktorica gradske turističke zajednice Martina Bienenfeld.

Vožnja ZET-ovim tramvajima i autobusima vikendima neće biti besplatna, kao što je to bila proteklih godina, a od subote će središtem grada voziti Veseli božićni tramvaj.

Simbol ovogodišnjeg Adventa je Orašar pa će njegov lik, oslikan hrvatskim tradicijskim elementima, krasiti brojne lokacije u gradu. Adventske večeri bit će praćene festivalima klasične i prigodne božićne glazbe u kulturnim ustanovama, na gradskim trgovima i u crkvama.

“Otvara se i jedan novi festival, to je Festival večeri s Brahmsom, koji će se događati u Povijesnom muzeju na posebnom klaviru – to je primjerak “brat blizanac klavira” na kojem je komponirao i muzicirao Brahms”, otkrila je Bienenfeld.

Komentiraj