U stanu u Središću pronađena hrpa droge i oružje. “Vrijednost na ulici bila bi puno veća”

Zagrebačka policija dovršila je istraživanje u kojemu je pronađeno više od 12 kilograma kokaina, 69 kilograma marihuane te više od 36 tisuća tableta ecstasyja. Uhvaćena su trojica muškaraca u dobi od 33, 37 i 24 godine. Konferenciju za medije u srijedu održao je voditelj Službe kriminaliteta droga Goran Lauš.

“Prikupljena su saznanja da su muškarci u dobi od 33 i 24 godine bavili se preprodajom droge kokain, a da istu skrivaju u stanu u području naselja Središće”, rekao je i dodao da je droga pronađena pri pretresu stana u naselju Središće. Uz kokain, marihuanu i ecstasy pronađeno je i oružje.

VIDEO: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Novinarima je Lauš rekao da je 24-godišnjak u jednom trgovačkom centru u Središću predao bijelu vrećicu s više od dva kilograma kokaina, pakirana u dva paketa, 33-godišnjaku koji je sjeo u svoj automobil, odvezao se nekoliko stotina metara dalje, zaustavio svoj automobil, izašao i bijelu vrećicu stavio u prethodno parkirani otključan automobil.

“U taj automobil je nedugo zatim sjeo 37-godišnjak i odvezao se na područje naselja Trnje. Njega je zaustavila i uhitila policija, a pretragom vozila je pronađena bijela vrećica za koju je isti izjavio da se u njoj nalazi kokain”, objasnio je Lauš.

Istog poslijepodneva, dodao je, na stubištu stambene zgrade u naselju Središće uhićen je 24-godišnjak, koji se odupirao uhićenju. Na parkiralištu trgovačkog centra uhićen i 33-godišnjak.

Lauš kaže da su protiv 24-godišnjaka i 33-godišnjaka podnesene kaznene prijave te se nalaze u pritvoru. Također, kaznena prijava podnesena je i protiv 37-godišnjaka, koji je također u pritvoru.

“Vrijednost ove droge je oko 10 milijuna kuna, na ulici bi ona bila još i veća. Radi se o značajnoj zapljeni droge, odnosno o oko 100 kg droge koja je bila pripremljena za daljnju distribuciju dok pronađeni tragovi upućuju da je u stanu bilo znatno više droge od količine koja je pronađena”, zaključio je Lauš.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]