Poznati novi detalji eksplozije na Laništu: Eksplozivna naprava detonirana na trećem katu, ima ozlijeđenih i veće materijalne štete

Noćas u 2.23 na hodniku stambene zgrade na zagrebačkom Laništu kod Arene Zagreb dogodila se eksplozija, potvrdila je policija za portal HRT-a.

Eksplozivna naprava detonirala je na trećem katu stambene zgrade na zagrebačkom Laništu, došlo je do manjeg požara, a jedna žena je lakše ozlijeđena, izvijestio je Županijski centar 112 Zagreb. Susjedi u šoku.

“Kada smo izašli van, vidjeli smo da se susjedi stan razletio. Svi smo izašli, zgrada je skroz uništena. Moramo sada svi negdje otići”, kazala je novinarima šokirana susjeda.

Suprug ozlijeđene žene u čijem se stanu noćas dogodila eksplozija je, kako neslužbeno doznajemo, u zatvoru. Svi stanari su trenutno izvan zgrade. Osigurani su im stanovi gdje bi privremeno boravili, također se doznaje na terenu, ali nitko od stanara to zasad nije zatražio, svi koji su napustili zgradu otišli su kod rodbine i prijatelja.

Županijski centar 112 Zagreb primio je noćas, 31. svibnja, u 2,22 sata dojavu o eksploziji na trećem katu stambene zgrade, nakon koje je došlo do manjega požara, priopćio je taj centar.

Navedeno je da su u eksploziji i požaru teško oštećeni jedan stan i lift, a manja oštećenja su i na nekoliko ulaznih vrata susjednih stanova.

Jedna žena lakše je ozlijeđena te je prevezena u KBC Rebro radi daljnje obrade.

Dodaje se kako su na mjesto događaja izašli policajci, 11 vatrogasacaciz JVP-a Novi Zagreb i tri vozila, hitna, ekipe Plinare i Vodoopskrbe i odvodnje te Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

– Pedesetak stanara izašlo je iz zgrade te će se kasnije riješiti njihovo zbrinjavanje dok su starije osobe i djeca zbrinuti kod susjeda i prijatelja. U tijeku je očevid i pregled zgrade zbog vidljivih oštećenja, navodi se u objavi Centra.

Komentiraj