U srijedu u Zagrebu počinje masovno cijepljenje na Velesajmu, evo kako će izgledati

Od srijede počinje cijepljenje opće populacije u Zagrebu, a očekuje se da će već prvog dana biti cijepljeno oko tisuću i pol građana.

“Paviljon 6 na Zagrebačkom velesajmu spreman je za cijepljenje opće populacije”, potvrdila je za HRT glavna sestra Nastavnog zavoda Andrija Štampar Cecilija Rotim te objasnila kako će cijepljenje izgledati.

Istaknula je da će svaka osoba dobiti termin kada treba doći na cijepljenje, pa je apelirala na Zagrepčane da na termine ne dolaze ranije nego ‘doslovno pet minuta prije’ kako se ne bi stvarale gužve. “Cjepivo je osigurano za sve koji su na listi, koji su potvrdili svoj dolazak. Oni odlaze kod liječnika na trijažni punkt gdje će obaviti kratak intervju, liječnik će uzeti anamnezu da li postoji koja kontraindikacija da se ta osoba cijepi. Nakon toga odlazi kod medicinske sestre na cijepljenje. Sljedeća faza je kada odlazi kod našeg administrativnog osoblja gdje dobiva potvrdu da je cijepljena i nakon toga osoba odlazi na opservaciju koja traje 15 ili 30 minuta”, objasnila je Rotim.

O pripremama za masovno cijepljenje na Velesajmu prošlog je tjedna govorio ravnatelj “Štampara” Zvonimir Šostar. Dnevno bi na Velesajmu, rekao je, mogli cijepiti između pet i šest tisuća ljudi. Za početak je, dodao je, rezervirano 30.000 doza AstraZenece, što bi trebalo biti dosta za prvih tjedan dana cijepljenja i rekao kako se nada da bi nakon toga mogle početi stizati veće količine cjepiva kako bi se plan masovnog cijepljenja mogao provesti.

Komentiraj