U srijedu otvorenje Dana arhitekata u virtualnom izdanju

Pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine ovogodišnji ‘Dani arhitekata 5.1-2021.’ održat će se u virutalnom formatu u sedam termina. Otvorenje Dana arhitekata održat će se u srijedu 12. svibnja u 13 sati u ORIS Kući arhitekture u zagrebu.

Arhitektonski, urbanistički i krajobrazni natječaji bi trebali postati najučinkovitije procedure i metode kako u današnjoj sredini osigurati izvrsnost i primjereni način projektiranja i građenja, pogotovo javnih, društvenih i komunalnih zahvata koji su nužni za unaprjeđenje našeg okoliša. Prethode im analize, projektni programi u kojima se preciznije planiraju potrebe naručilaca, određuju projektni zadaci, utvrđuju elementi vrednovanja, pregledavaju i ocjenjuju od strane svojih kolega, klasificiraju i ocjenjuju.

Prvom sesijom Dana arhitekata otvorit će se tema arhitektonskih natječaja u Hrvatskoj. O broju provedenih natječaja, njihovim učincima, njihovim društvenim dosezima i o važnosti za izgrađeni prostor govorit će se u prvom terminu Dana arhitekata, uz prezentaciju praksi natječaja u Sloveniji i Austriji. Panel diskusijom na kraju programa zaokružiti će se cjelinu ‘Praksa’ i otvoriti temu, koja će biti u fokusu sljedeće sesije, kroz mjesec dana, 9. lipnja 2021. godine.

Dani arhitekata bit će emitirani video-linkom uživo iz Kuće arhitekture ORIS.

 

Komentiraj