PUZ

U SRCU GLAVNOG GRADA Privedeno 59 migranata i dva krijumčara

Policijska uprava zagrebačka potvrdila je da je u zadnja dva dana samo u Zagrebu, u dva odvojena slučaja, privedeno 59 migranata i dva krijumčara. “Jutros oko 4.45 sati u Palmotićevoj ulici zaustavljeno kombi vozilo daruvarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnjak, a u kojem je prevozio 38 stranih državljana, 39-godišnjak je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravaka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici šengenskog sporazuma, a kriminalističko istraživanje još traje.

Neki od migranata će biti saslušani na sudu kao svjedoci u kaznenom postupku protiv krijumčara. Jučer 16. listopada oko 1 sat na autocesti A3 u smjeru Zagreba kod naplatnih kućica Zagreb-istok zaustavljeno kombi vozilo ogulinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 26-godišnji državljanin Srbije, dok je u tovarnom prostoru zatečena 21 osoba, javlja RTL.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravaka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici šengenskog sporazuma 26-godišnji državljanin Srbije predan je pritvorskom nadzorniku dok su strani državljani, njih 15 prepraćeni u PU vukovarsku srijemsku radi utvrđivanja mjesta nezakonitog ulaska u RH, dok ih je 6 smješteno u Prihvatni centar za strance u Ježevu”, navodi policija.

U posljednjih mjesec dana ovo su jedina dva zabilježena kaznena djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravaka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici šengenskog sporazuma evidentirana na području Policijske uprave zagrebačke.

Komentiraj