U Srbiju stiglo još 50 tisuća doza ruskog cjepiva Sputnjik V

Na beogradski aerodrom sletio je avion s još 50.000 doza ruskog cjepiva Sputnjik V.

Prema riječima ministra za inovacije Nenada Popovića, riječ je o prvoj komponenti cjepiva s kojom će moći biti cijepljeno 50.000 ljudi.

On je naveo da su doze cjepiva stigle iz tvornice ‘Biokad’ u Sankt Peterburgu, gdje je prije dva mjeseca, u prisustvu ruskog državnog vrha, pokrenuta linija za proizvodnju cjepiva Sputnjik V.

“Srbija je i dalje jedina zemlja u Europi za koju su ruske vlasti odobrile isporuku značajnije količine cjepiva. To govori o odnosu koji Rusija ima prema svojoj srpskoj braći. U Rusiji se s pažnjom i pohvalama prati proces cijepljenja u Srbiji koji se provodi pod rukovodstvom predsjednika Vučića”, rekao je Popović za N1 televiziju.

On je izrazio zadovoljstvo jer se isporuka cjepiva iz Rusije provodi prema dogovorenoj dinamici.

“Ugovorili smo nabavu dva milijuna doza cjepiva iz Rusije. Očekujem da će do kraja ožujka, odnosno tijekom prve polovine travnja, sva ugovorena količina cjepiva biti isporučena Srbiji”, rekao je Popović.

Ministar je istaknuo da će doze cjepiva koje su jutros stigle u Beograd odmah biti dopremljene Institutu Torlak, odakle će biti distribuirane na punktove za cijepljenje širom Srbije.

Komentiraj