U Srbiji u srijedu rekordan broj novobooljelih – 512 novih slučajeva

Na području Srbije u posljednja 24 sata zabilježeno je 512 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najviše od početka epidemije, objavio je u srijedu Blic.

Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom zemlje nalazi se 27 pacijenata. Testirano je 7425 uzoraka.

Član Kriznog stožera srbijanske vlade za borbu protiv koronavirusa dr. Branislav Tiodorović upozorio je u srijedu kako bi za ulazak u teritorij Srbije mogla biti uvedena nova mjera za suzbijanje zaraze uvođenjem obaveznog PCR ili serološkog testa.

“Moguće da će to biti neophodan PCR ili serološki test za ulazak u Srbiju. Ja bih to tražio i za sve naše državljane“, izjavio je Tiodorović beogradskim medijima. “Da su bili samo u našoj zemlji, ne bi imali kontakt sa zaraženima i ne bi širili zarazu. I Hrvatska ima ogromno povećanje, Bugarska ima strahovito povećanje, Crnogorci su stalno na visokom trećem mjestu. Zato sam za to da nitko bez negativnog PCR ili serološkog testa ne ulazi u Srbiju“, dodao je.

On je ocijenio kako porast broja zaraženih „nije ništa što nije očekivano“, ali brojke o novozaraženima pokazuju kako „već mjesec dana gori“ u okruženju, a posljednjih 15 dana je „strahovit porast“ u susjednim zemljama.

 

Komentiraj