U Srbiji 28 preminulih od koronavirusa, ukupno 1060 oboljelih

Autor:

01.04.2020., Beograd, Srbija - Ministar Obrane Srbije Aleksandar Vulin posjetio je novopostavljeni karantenski objekt u Vojno Medicinskom Centru (VMC) u Beogradu. Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Srdjan Ilic/PIXSELL

Broj mrtvih od koronavirusa u Srbiji popeo se u srijedu na 28, javlja Blic.

Na konferenciji za novinare objavljeno je da je preminulo još pet osoba, a ukupno je zaraženo 1060 slučejave zaraze koornavirusom.

U bolnicama se nalazi 648 pacijenata. Doktorica Darija Kisić kazala je da su posljendjih petero preminulih muškarci, prosječo 61,2 godine. Od koorne je preminulo ukupno 21 muškarac i sedam žena. Na respiratoru se nalazi još 72 pacijenta.

Iako još uvijek nema službene potvrde, tamošnji mediji javljaju kako je među preminulima i državni tajnik u ministarstvu zaštite okoliša srpske vlade Branislav Blažić.

Branislav Blažić član je vladajuće Srpske napredne stranke i porijeklom je iz Kikinde, jednog od početnih žarišta koronavirusa u Srbiji, a bio je na liječenju u Infektivnoj klinici u Beogradu. Nakon što je objavljena vijest da je pozitivan na koronavirus, srpska vlada preselila je sve svoje aktivnosti iz zgrade u Nemanjinoj ulici u središtu grada, u Palaču Srbija, nekadašnje Savezno izvršno vijeće, u Novom Beogradu, a svi suradnici i osobe s kojima je Blažić bio u kontaktu su testirane na covid-19.

OZNAKE: Srbija, koronavirus

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.