U Srbiji 158 novih slučajeva, preminule tri osobe

 

U posljednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 10571 uzorak, od kojih je 158 pozitivno. Preminule su tri osobe, javlja Blic.

Prema posljednjih infomracijama Ministarstva Zdravstva i Instituta Batut, na respiratorima se nalazi 57 pacijenata. U Srbiji je dosad ukupno testirano više od 830 tisuća uzoraka.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da za sada u planu nisu nikakve nove mjere za građane Srbije koji dolaze iz drugih zemalja.

Danas je obnovljena i avionska veza s Crnom Gorom. Veze su prekinute 26. svibnja, kada je avionima Montenegroairlinesa zabranjeno slijetanje u srbijanske zračne luke, kao odgovor Beograda na odluku Podgorice da zatvori granice za državljane Srbije zbog loše epidemiološke situacije u toj zemlji.

Ponovnom uspostavljanju linija prethodila je prošlotjedna odluka vlada u Podgorici i Beogradu da otvore međusobne granice. Crna Gora postavila je uvjet da građani Srbije mogu u tu zemlju isključivo sa negativnim PCR testom ili Elisa testom, dok je Srbija bezuvjetno otvorila granice za crnogorske građane.

Odnosi Crne Gore i Srbije pogoršani su od kada je crnogorski parlament u posljednjim danima 2019. usvojio zakon o slobodi vjeroispovjesti, koji regulira vlasništvo nad imovinom vjerskih zajednica. Zakonu se najviše protivi Srpska pravoslavna crkva u Crnoj gori, koja tvrdi da je zakon paravan za otimanje crkvene imovine.

Komentiraj