U Splitu završio 11. Festival priča “Pričigin”

Ivo Cagalj/PIXSELL

U kavani splitskog  Hotela Bellevue u subotu navečer je završio 11. Festival pričanja priča “Pričigin” i to održavanjem programa “Narodno zdravlje” u kojem su osim voditelja Kruna Lokotara i Emira Imamovića Pirke sudjelovali i brojni gledatelji.

U pet dana održavanja festivala, kojeg od 2006. godine organizira splitska Udruga “Pričigin”, održalo se nekoliko programa koje je pratilo na stotine gledatelja.

Prvoga dana su hrvatske spisateljice i spisatelji pričali priče na temu Ljubavnog priručnika u sedam koraka, a moderatorica je bila Patricija Vodopija. Sudjelovali su Marko Gregur, Aleksandra Kardum, Suzana Matić, Bruno Šimleša, Neven Ušumović i Marina Vujčić. Prvi je dan završio autorskom večeri Gorana Milića s naslovom “Gdje je Bog rekao laku noć, a Milić dobar dan”.

U amfiteatru Doma mladih drugog dana festivala Boris Dežulović, Jurica Pavičić, Damir Pilić, Ladislav Tomičić i Ante Tomić pričali su na temu “Koliko košta duševna bol?”, a u kavani Hotela “Bellevue” se pričalo o “Vodki poslije kiše – kap koja je prelila čašu”. Dortu Jagić, Sinišu Kekeza, Želimira Periša, Marka Pogačara i Darka Šeparovića u priču je uveo Marijo Glavaš.

Lamija Begagić iz BiH, Lidija Dimkovska iz Makedonije, Jurij Hudolin iz Slovenije, Dorta Jagić iz Hrvatske, Tomislav Marković iz Srbije, te Emir Imamović Pirke su sudjelovali u programu “Lijepa vaša” pričajući na temu “Kako su me oteli marsovci?”. Za to je vrijeme svoju autorsku večer u Kavani Hotela “Bellevue” imao Jasen Boko s temom “Bokomotiva – priče o globalnim mitovima i lokalnom prijevozu.

Kao i svih godina do sada u kavani “Semafor” se održavala Burza pročitanih knjiga “Knjige na vagu, knjige na metre” u kojoj su posjetitelji mogli odnijeti knjiga onoliko koliko su ih i donijeli, a sve će biti donirane knjižnici. U klubu “Quasimodo” se na temu “News bar(aba) održao Spiking na kojem je gostovao Borna Sor.

U  Domu mladih održan je program “Gitara u ruci, glava u torbi” na kojem su nastupili demo bendovi iz 80-tih. Publiku su zabavljali Marinko Biškić, Giuliano Đanić, Boris Hrepić Hrepa, Goran Karan i Damir Trogrlić Was. Autorsku večer je u kavani Hotela “Bellevue” imala i Boba Đuderija koja je pričala na temu “Priče pišu život”.

Danas posljednjeg dana festivala osim “Narodnog zdravlja” u kavani Hotela “Bellevue” u Gradskoj knjižnici Marka Marulića se održavao dječji program pričanja na zavičajnom govoru PriČAgin. Voditelj je bio Ivan Tokić, a nastupili su učenici osnovnih škola izabrani na dječjem Pričiginovom natječaju. U hotelu Park su se održavale Strukovne priče “Maraton u kojem sam se rastajao s dušom”. Sudjelovali su članovi Maraton kluba Marjan – Pavao Ligutić, Nikola Malenica, Mišel Marković, Suzana Marović i Kristijan Sindik.

Komentiraj