foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ua

U Splitu tijekom utakmice privedeno 39 osoba

Čak 39 osoba privedeno je večeras tijekom nogometne utakmice koja se u subotu navečer, između HNK Hajduk i GNK Dinamo, odigrala na stadionu Poljud, doznaje se večeras u splitskoj policiji.

Od Antonele Lolić se doznaje kako je prije, za vrijeme i nakon održavanja javnog okupljanja ukupno privedeno 39 osoba i to uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. “Od ukupnog broja privedenih osoba sedam osoba je privedeno zbog zlouporabe pirotehničkih sredstava, od čega su tri maloljetne osobe. Liječnička pomoć pružena je jednom vatrogascu koji je na stadionu zadobio lakše tjelesne ozljede kao posljedica detonacije pirotehničkog sredstva, te je i njemu pružena liječnička pomoć”, izjavila je Lolić.

Kako se dalje doznaje od Lolić, nakon što su s tribine, gdje su bili smješteni gostujući navijači, ispaljene signalne rakete, policijski službenici su odmah poduzeli radnje u cilju sprječavanja daljnjeg protupravnog ponašanja i utvrđivanja identiteta osoba koje su se protupravno ponašale, pa su tom prigodnom uporabljena sredstva prisile. “U odnosu na događaj narušavanja javnog reda i mira na zapadnoj tribini u prostoru svečane lože u službene prostorije dovedeno je deset osoba radi utvrđivanja činjeničnog stanja i poduzimanja izvida”, zaključila je na kraju Lolić.

Komentiraj