U Splitu premijera predstave ‘Kukci… zaustavljena priča’, posljednjeg projekta iznenada preminulog Saše Anočića

U splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu u petak će premijerno biti izvedena dramska predstava ‘Kukci… zaustavljena priča’. Riječ je o posljednjem projektu Saše Anočića, koji je iznenada preminuo tri tjedna prije premijere.

Ovo je prvo splitsko uprizorenje i danas aktualne satire braće Čapek ‘Iz života kukaca’, točno 100 godina nakon prvog objavljivanja u Češkoj.

Ansambl predstavu, sada nazvanu ‘Kukci… zaustavljena priča’, izvodi kao dug preminulom Saši Anočiću i posvetu zajedničkom radu s njim. Asistent redatelja je Branimir Rakić, dramaturg Jasen Boko, kostimografkinja Barbara Bourek, scenografkinja Vesna Režić, skladatelj Matija Antolić, a oblikovatelji svjetla i zvuka Srđan Barbarić i Marko Mandić. Asistentice kostimografkinje i scenografkinje su Maja Peruzović i Nikolina Kuzmanić.

PHOTO: Matko Biljak/HNK Split

U predstavi igraju: Nikša Arčanin, Vicko Bilandžić, Maro Drobnić, Pere Eranović, Mijo Jurišić, Zorana Kačić Čatipović, Andrea Mladinić, Marjan Nejašmić Banić, Stipe Radoja, Katarina Romac, Ana Marija Veselčić i Monika Vuco Carev.

Premijerna izvedba održat će se u petak 28. svibnja s početkom u 20 sati, a reprizne izvedbe u ovoj sezoni na programu su 31. svibnja, 1. i 2. lipnja, također u 20 sati.

PHOTO: Matko Biljak/HNK Split

Iznenada preminuo glumac i redatelj Saša Anočić

Komentiraj