U Splitu napali mladi par iz Srbije, u zadnjih par dana bilo je više incidenata na ulicama

U petak pola sata iza ponoći napadnut je mladi par iz Srbije, objavila je Splitsko-dalmatinska policija

Policija je dobila dojavu o narušavanju javnog reda i mira na području plaže Ovčice. Nekoliko nepoznatih osoba fizički je napalo dvoje stranih državljana iz Srbije, 25-godišnjeg muškarca i 26-godišnju ženu.

Policija je izašla na lice mjesta gdje su pronašli dvije žrtve napada.

Djevojka nije imala vidljive ozljede, a mladić je odbio liječničku pomoć. Policajci su na njemu vidjeli masnice i ogrebotine, no zahvalio im se i rekao da mu liječnička pomoć nije potrebna.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, kao i potraga za počiniteljima.

Niz napada u Splitu ovog tjedna

Na istoj plaži, dan ranije, 40 minuta iza ponoći dogodio se još jedan fizički sukob. Potukli su se 23-godišnji Francuz i 23-godišnji hrvatski državljanin, a Francuz je Hrvata, kako navodi, javlja policija, udario bocom u glavu. Policija pak navodi kako je nakon liječničke obrade utvrđeno da su obojica zadobila tek lakše tjelesne ozljede. I za taj slučaj je pokrenuto kriminalističko istraživanje.

U Splitu se dogodio još jedan napad, a stradali su Rus i Ukrajinac.

Policija javlja da su huligani su u centru grada, u Marmontovoj ulici, napali košarkaše, budući da su im zasmetali dresovi ruske reprezentacije. Policija je otkrila i kazneno prijavila maloljetnika, koji je otprije poznat policiji po nasilništvu, zbog kaznenog djela izazivanja nereda iz mržnje, za što je predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. Policija sumnja kako je napad bio organiziran. Ukrajinac je zadobio lakše tjelesne ozlijede, a Rus nije ozlijeđen.

Komentiraj