U Splitsko-dalmatinskoj županiji od ponedjeljka izmjene u organiziranju nastave

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije u nedjelju je izmijenio organiziranje nastavu za tu županiju. Naime, kako su potvrdili, na području Splitsko-dalmatinske županije od 3. do 7. svibnja nastava po A modelu – neposredno u školama, osim za učenike osnovnih škola od 1. do 4. razreda održavat će se i za učenike završnih razreda srednjih škola i maturante, te je dozvoljena i praktična nastava u školskim objektima.

Tako se mijenja odluka od 8. travnja ove godine, po kojoj se na području Splitsko-dalmatinske županije zbog epidemiološke situacije nastava po A modelu – neposredno u školama, održavala samo od 1. do 4. razreda osnovnih škola. Sva ostala nastava osnovnih i srednjih škola te za studente Sveučilišta u Splitu održavala se po modelu C – online.

Održavanje nastave za učenike osnovnih i srednjih škola te studente Sveučilišta u Splitu provodit će se po modelu C – online, osim za učenike osnovnih škola od 1. do 4. razreda, učenika završnih razreda srednjih škola te maturante gdje će se nastava održavati po modelu A – neposredno u školi. I održavanje praktične nastave dozvoljeno je u školskim objektima.

Iz Stožera su poručili da su ove izmjene prihvaćene zbog ‘trenutne epidemiološke situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji i preporuka epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te nakon obavljenih konzultacija sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, kao i mjerodavnim Ministarstvom znanosti i obrazovanja’.

Komentiraj