U Split dolaze najistaknutija domaća i strana imena u svijetu klasične glazbe, uoči nove sezone otvorena izložba

U Hrvatskom domu Split predstavljena je nova koncertna sezona 2021./2022. Program koji je raspoređen u pet tematskih glazbenih ciklusa predstavili su mo. Ivan Repušić, Martina Filjak i Marin Kaporelo.

Split će prvi put ugostiti neka od najistaknutijih domaćih i stranih imena u svijetu klasične glazbe, a publika će imati priliku čuti vrhunske interpretacije nekih od kapitalnih djela europske i hrvatske glazbene literature.

Tom prigodom otvorena je  izložba ”Prva koncertna sezona u slikama”, autorice Maje Prgomet, poznate splitske fotografkinje. Izložba donosi presjek najboljih trenutaka prve, po svemu posebne sezone, koja je dokazala koliko je publika u Splitu čeznula za ovakvim prostorom i ovakvim glazbenim repertoarom. Izložba je otvorena do daljnjega i može se posjetiti prije koncertnih događanja.

Godišnja nagrada Ivo Tijardović za najbolje umjetničko ostvarenje u programu Koncertne dvorane Hrvatskog doma Split u sezoni 2020./2021. dodijeljena je Katarini Livljanić za program JUDITA: Biblijska pripovijest iz renesansne Hrvatske prema tekstu Marka Marulića, izveden 20. travnja 2021. u sklopu proslave 500. obljetnice prvotiska Marulićeve Judite.
Obrazloženje nagrade pročitao je maestro Ivan Repušić istaknuvši “Nesvakidašnje predanje umjetnika, sugestivna interpretacija zahtjevnih transformacijskih uloga koje kulminiraju u trenucima Juditine pripreme za ubojstvo i Holofernova smrtnog bunila, vokalna briljantnost te skladna, minimalistička scenografija i kostimografija u potpisu Sande Hržić svrstavaju ovaj projekt u iznimna umjetnička ostvarenja od posebnog značaja za hrvatsku glazbenu i književnu baštinu.”

Komentiraj