Ako se kandidira, Matthew McConaughey favorit je za guvernera Teksasa

Matthew McConaughey gostovao je prije deset dana u podcastu The Balanced Voice kada je rekao kako ozbiljno razmišlja da se kandidira za guvernera Teksasa na izborima  zakazanima za studeni 2022. godine. Slijedom toga, University of Texas u gradu Tyleru napravio je istraživanje među 1126 punoljetne osoba koje je pokazalo da bi njih 45 posto glasovalo za slavnog glumca dok bi 33 posto glasovalo za republikanskog kandidata Grega Abbotta. Preostalih 22 posto reklo je da bi glasovalo za nekog drugog kandidata.

Analiza je pokazala da je među ispitanicima bilo 37 posto onih koji se izjašnjavaju kao republikanci te bi njih 30 posto glasovalo za McConaugheya dok bi njih 56 glasovalo za Abbota. S druge strane, 30 posto ispitanika izjasnili su se kao demokrati  od čega bi njih dvije trećine glasovalo za McConaugheya dok bi njih osam posto glasovalo za Abbotta. Ujedno, većina demokrata je navela kako bi radije glasovali za progresivnog kandidata nasuprot kandidata centra. To, pokazuju analize, nije dobro za McConaugheya koji se predstavlja kao politički centrist.

Istraživanje je organizirao Mark Owens, politički znanstvenik sa University of Texas koji je za Dallas Morning News izjavio kako bi dio Trumpovih glasača mogao podržati novo ime na političkoj sceni.  On smatra da šanse Matthewa McConaugheya rastu jer je prepoznatljivo ime i zato jer je uvijek pomagao Teksašanima.

Govoreći o razlozima zbog kojih bi ušao u utrku za guvernera države u kojoj je rođen, McConaughey je kazao „Mislim da postoje neke stvari koje bi mogao podučiti i podijeliti. Pitanje je gdje ja spadam u slijedećem razdoblju svog života? Imam znanja za podijeliti i mislim da je očito da bi mladi mogli reći ‘nemam pojma, hvala vam na tome’“.

Komentiraj