U Sloveniji 14 novozaraženih, dvoje umrlih

 

U Sloveniji su u zadnja 24 sata potvrdili 14 novih zaraza koronavirusom, a dva oboljela od Covida-19 su umrla, objavila je u ponedjeljak slovenska vlada na twitteru.

S provedena 543 testa potvrđeno je  14 novih zaraza, što je manje nego prethodni dan kad je kod 760 testiranih osoba potvrđena zaraza kod njih 34, a nijedan smrtni slučaj. Manji broj testiranja u vrijeme vikenda je uobičajen, pa je i broj potvrđenih slučajeva obično manji.

Prema podacima ministarstva zdravstva,  broj ukupno inficiranih od početka epidemije povećao se sad na 2665,  nakon provedenih 150.693 testiranja, a preminule su 133 oboljele osobe.

Zbog pogoršanja epidemiološke slike u susjednoj Hrvatskoj, gdje je još dosta slovenskih turista, ali i u Sloveniji zadnjih dana, Slovenija je potkraj prošlog tjedna zaoštrila kontrolu na granici,  kako bi mogla nadzirati uvezene slučajeve.

Slovenske vlasti upozoravaju svoje turiste koji još borave u Hrvatskoj da danas u 24 sata istječe rok do kada moraju prijeći granicu kako bi se vratili kući bez određivanja obvezujuće 14-dnevne karantene, te da na put krenu pravodobno.

Rano ujutro za ulazak putnika u Sloveniju iz Hrvatske čekalo se na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje oko sat, a na ostalima oko pola sata, dok su teretna vozila na prijelazu Macelj/Gruškovje čekala tri sata, javili su slovenski prometni servisi.

Komentiraj