U sljedećih mjesec dana Komletinci će dobiti pitku vodu

Pixabay

U sljedećih mjesec dana mještani Komletinaca trebali bi biti priključeni na jedinstveni vodoopsrkbni sustav grada Otoka i iz vodovodne mreže piti zdravstveno ispravu vodu, izvijestili su iz otočke Gradske uprave.

Otočki gradonačelnik Josip Šarić rekao je kako je tek nedavno doznao da voda koju piju mještani Komletinaca nije zdravstvena ispravna, to jest da su u njoj previsoke količine mangana, željeza, amonijaka i arsena.

“Vrlo brzo će biti završena prva faza radova koja podrazumijeva priključenje Komletinaca na cjevovod Otok. Bit će isključeno to sporno crpilište vode, ali i izgrađeno novo za potrebe Komletinaca i Otoka”, rekao je Šarić i dodao kako iz rješenja Ministarstva zdravstva koje je vinkovački Vodovod i kanalizacija, kao distributer pitke vode, dostavio Otoku 14. ožujka proistječe da je voda koju piju Komletinčani neispravna.

“Krajnje rješenje je spajanje na regionalni vodovod istočne Slavonije”, rekao je Šarić i pozvao Hrvatske vode da hitno osiguraju 13 milijuna kuna kako bi riješili taj problem i još ove godine spojili Otok i Komletince na regionalni vodovod.

Grad Otok osigurao je dodatne količine zdravstveno ispravne vode za školu u Komletincima, a od opskrbljivača očekuje da osigura dovoljno vode za ostale građane.

Također poziva Komletinčane da do daljnjega ne piju vodu iz vodovodnog sustava.

Komentiraj