U Slavoniji od sinoć 12 novoboljelih: ”Nikakve panike ne treba biti”

Na konferenciji za novinare koju je u utorak održao Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije objavljeno je da je na području te županije čak 23 novooboljelih od koronavirusa.

Od sinoć je 12 novih slučajeva, a potencijalno su dva nova žarišta.<

Načelnik Stožera Goran Ivanović preporuio je nošenje maske svima koji se kreću u zatvorenim prostorima. ”Nikakve panike ne bi trebalo biti”, rekao je.

Hospitalizirano je šest bolesnika, a nisu životno ugroženi.

“Dosad smo registrirali ukupno 156 pozitivnih osoba od početka epidemije. Možete biti berz brige, sve što se dogodilo je pod strogim nadzorom zavoda za javno zdravstvo. Svi kontakti su pod našim mjerama. Bitno je da se držimo svih mjera”, rekao je osječki epidemiolog.

Novinarima se obratio i župan Ivan Anušić. “Imamo određeni proboj, ali ključno je da imamo ljude koji će odraditi sve, Panike nema, na vrijeme smo detektirali sve. Zatvorili smo naše ustanove za starije, KBC i bolnicu u Našicama. Situacija je epidemiološki puno bolja nego prije par mjeseci. Ključno je da se stari i nemoćni čuvaju puno više i temeljitije nego mlađi. Ali poruka je da nema panika i da je stvar pod kontrolom. Nema razloga za velike restriktivne mjere, ali jako je bitno da se od nas traži da se ponašamo odgovorno. Držite se socijalne distance, oni koji su prešli granicu da to prijave i odu u samoizolaciju. Određene zaražene osobe su bile prek ogranice u BiH, Kosovu i Srbiji”.

Karlo Kožul iz Zavoda za javno zdravstvo je rekao da pretpostavljaju da je izvor zaraze časnih sestara Kosovo. “Sestre su se vratila s Kosova prije 2,3 dana. Sve će časne sestre biti obrađene. Danas čekamo nove rezultate. Obradit ćemo i njihove kontakte” kazao je i dodao je da je dobro da su sve u jednom objektu.

U samostanu u Đakovu 10 sestara ima koronu, Capak pozvao na brzu reakciju

Komentiraj