U SJENI KHASHOGGIJA Bin Salmanova turneja

epa

Saudijski prijestolonasljednik Mohamed bin Salman sastao se s indijskim premijerom Narendrom Modijem i najavio ulaganja u indijski tehnološki, poljoprivredni i energetski sektor, javlja u petak agencija SPA o prvom sudjelovanju suverena na velikom međunarodnom skupu nakon ubojstva saudijskog novinara.

Dvojica čelnika, koja su u Argentini na summitu G20, sastala su se u Bin Salmanovoj rezidenciji u Buenos Airesu i razgovarala o spremnosti Saudijske Arabije da Indiju opskrbi naftom i derivatima, rekao je indijski ministar vanjskih poslova Vijay Gokhale za saudijsku novinsku agenciju SPA.

Sastanak G20 u Buenos Airesu prvi je međunarodni događaj kojemu je saudijski prijestolonasljednik prisustvovao nakon ubojstva novinara Jamala Khashoggija u saudijskome konzulatu u listopadu u Istanbulu.

Saudijski princ rekao je Modiju da će uskoro dovršiti početno ulaganje u indijski državni fond za infrastrukturu i ulaganja da se ubrza izgradnja luka, autocesta i drugih projekata, rekao je vodeći indijski diplomat.

“Prijestolonasljednik se također referirao na buduće projekte za ulaganja u sektorima poput tehnologije, energije i poljoprivrede”, rekao je ministar Gokhale koji prati Modija na summitu G20.

Razgovaralo se i o načinima na koje Saudijska Arabija može poljoprivredni uvoz iz ostalih zemalja zamijeniti indijskim poljoprivrednim proizvodima, prenijela je SPA.

Sastanak sa saudijskim prijestolonasljednikom prvi je u nizu Modijevih bilateralnih susreta na rubu G20 koji će se nastaviti susretima s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i kineskim predsjednikom Xijem Jinping.

Komentiraj