U samoizolaciji više od 1500 djece i stotinjak prosvjetnih radnika

Nova školska godina počela je s nešto više od 1500 djece i stotinjak prosvjetnih radnika u samoizolaciji, objavila su 24sata.hr.

Ipak, većina djece vraća se u škole. Zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Ivana Pavić Šimetin istaknula je kako je ključno u školama dosljedno provoditi epidemiološke mjere, te sačuvati učitelje i prosvjetne radnike. “Nije isto kad se zarazi učenik ili nastavnik. Ako se zarazi jedan učenik, škola može nastaviti raditi”, kazala je Pavić Šimetin.

Prema epidemiološkim mjerama, škola se zatvara ako većina nastavnika mora u samoizolaciju. O tome odlučuju nadležni epidemiološki timovi. Dosad je šest škola prijavilo kako će u potpunosti krenuti s nastavom na daljinu.

GOOD inicijativa upozorila je da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja propustilo priliku na vrijeme osigurati jednake uvjete za nastavu na daljinu pa će opet stradati ranjive skupine učenika, kao i daroviti učenici. Hitno treba ujednačiti sadržaje koje će djeca učiti u najrazličitijim modelima nastave, ističe GOOD inicijativa.

Komentiraj