U Saboru otvorena izložba “Vukowar – 87 dana boli i patnje”

Patrik Macek/PIXSELL

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenoga, u Hrvatskom saboru je u četvrtak otvorena izložbe fotografija “Vukowar – 87 dana boli i patnje”, koju je organizirao HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej.

Riječ je o zbirci arhivskih ratnih fotografija koje svjedoče o teškim vukovarskim danima. “Najzad su se stvorili uvjeti da hrvatski Vukovar kroz izložbu dođe u hrvatski Zagreb i Hrvatski sabor”, rekao je Culej prigodom otvorenja izložbe.

Svjedočanstvo je to, kazao je, o herojstvu i mučeništvu koji su bili zalog za budućnost malih ljudi. “Među hrvatskim braniteljima nema zločinaca i nitkova. Možete u njima tražiti uzore za buduća vremena, heroje i junake”, poručio je Culej, koji je predsjedniku Sabora Boži Petrovu tom prigodom uručio sliku Vukovarskog vodotornja, rad Charlesa Billicha.

Među brojnim visokim uzvanicima izložbu je obišao i premijer Andrej Plenković, koji je tom prigodom iznimno važnim istaknuo da se u Hrvatskom saboru obilježi 25. objetnica sjećanja na grad heroj – Vukovar.

“Izložba fotografija je impresivna, govori nam o razdoblju o kojem moramo voditi računa”, poručio je Plenković i ponovio kako će razliku do potrebnih sredstava, odnosno novca koji se kroz razne aktivnosti brojnih hrvatskih građana prikupljao za financiranje obnove vukovarskog vodotornja, nadomjestiti iz državnog proračuna.

Komentiraj