HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

‘U roku 15 dana pitka voda krenut će prema Sl. Brodu’

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u ponedjeljak je najavio početak radova na spajanju javnog vodoopskrbnog sustava Slavonski Brod na crpilište Sikirevci što bi trebalo osigurati pitku vodu za stanovnike Slavonskog Broda.

“U roku 15 dana riješit ćemo prije svega opskrbu pitkom vodom. U prvoj fazi možemo očekivati da će s vrijeme na vrijeme dolaziti do kratkotrajnih redukcija. U najdulje tri mjeseca u potpunosti će se riječiti opskrba Slavonskog Broda. Prva ispravna voda će krenuti u roku 15 dana”, rekao je Ćorić, kako prenosi N1.

Dodao je kako je ova havarija stigla prije Uskrsa, kada je potrošnja bila na najvišoj razini. “Tih 300 litara u sekundi je vrh potrošnje. U roku tri mjeseca će ta potreba biti namirena”, poručio je Čorić i dodao da može jamčiti da niti jedna općina ili grad neće biti bez vode cijeli dan.

Naglasio je kako se s tog vodocrpilišta namiruju Vinkovci, redukcije koje će se događati povremeno tijekom dana. Ćorić je naglasio kako je to prijelazno rješenje, dok se ne poveća opskrva sa Sikirevaca.

Ministar je rekao da razlog onečišćenja vode još ne znaju, ali znaju samo za havariju koja se dogodila 28. ožujka. “Onaj tko je odgovoran za ovu situaciju, morat će kazneno odgovarati”, kazao je Ćorić.

Komentiraj