U Rio de Janeirou veliki park za prikupljanje otpada odlično funkcionira

Screenshot YouTube

U brazilskom gradu Rio de Janeiru veliki park za prikupljanje otpada ima sve veći značaj za zajednicu. Mediji ističu kako je ovo prvi veći park ovakvog tipa, koji za donesenu količinu otpada isplaćuje stanovnike.

Park reciklira razne vrste otpada i vrlo dobro i održivo funkcionira u gradskom okruženju. Sakupljači pričaju kako postoji bojazan od koronavirusa, no ne odustaju u svom radu. Tisuće Brazilaca se bavi prikupljanjem otpada, a lokalne vlasti na ovaj način rješavaju problem zagađenja okoline i dobivaju vrijedne sirovine za recikliranje.

Otpad je veliki problem u ovoj južnoameričkoj državi, a u zadnje vrijeme su pokrenuti brojni projekti i inicijative, koji naglašavaju suradnju komunalnih tvrtki i građana. Bilo da je riječ o državnoj ili privatnoj inicijativi pokazalo se da su ovakve održive akcije vrlo učinkovite, isplative i naglašavaju razvoj ekologije.

U jednu brazilsku gradsku četvrt redovito dolazi kamion i od građana prikuplja razne vrste otpada, od papira, plastike, pa sve do metala.

Komentiraj