U riječkom “Zajcu” publika nagrađuje umjetnike, a kazalište publiku

HNK Ivana pl. Zajca

Početkom nove kazališne sezone, sve do 27. rujna, publika riječkog HNK Ivana pl. Zajca glasovanjem je odlučivala o najboljima prošle sezone, a kakav je njihov izbor znat će se u ponedjeljak 1. listopada u 18 sati na dodjeli nagrada publike za najbolja umjetnička ostvarenja u „Zajcu“ u sezoni 2017/2018.

Osim za najbolja pojedinačna ostvarenja te najbolje predstave u cjelini u programima riječkih umjetničkih ansambala: Hrvatske drame, Talijanske drame, Opere i Baleta ,nagrade će biti dodijeljene i za najbolji koncert sezone te najbolju predstavu u cjelokupnom premijernom programu HNK Ivana pl. Zajca prošle sezone.

No, osim što će publika nagraditi kazališne umjetnike i ostvarenja, i Kazalište će nagraditi  svoju publiku vrijednim nagradama. Nakon dodjele nagrada bit će upriličena tombola u kojoj će sudjelovati svi koji su kupili ulaznice za predstavu „Michelangelo“,  a koje se, zahvaljujući ovoj svečanoj prigodi, samo za izvedbu 1. listopada mogu kupiti po popularnoj cijeni od 30 kuna. Predstava Sebastijana Horvata i Milana Markovića Matthisa po drami Miroslava Krleže, koja je prigodom nedavne premijere oduševila i kritiku i publiku, počinje nakon završetka dodjele nagrada  u 19.30 sati.

Podsjetimo, četvrtu godinu zaredom publika odlučuje o dobitnicima tradicionalnih nagrada za najbolje umjetničke kreacije, a inače je ovo 18 – ta dodjela nagrada. U znak sjećanja na svoje istaknute članove i umjetnike, HNK Ivana pl. Zajca je ustanovio nagrade koje nose njihova imena –  imena Đure Rošića, Zlate Nikolić, Galiana Pahora, Andreje Blagojević, Borisa Papandopula, Štefanije Lenković, Milana Pichlera, Giulia Marinija, Gianne Depoli, Raniera Bruminija, Olge Orlove, Jože Komljenovića i Lovre pl. Matačića

Komentiraj