Pixabay

U Rijeci Zeleni filmski festival – ‘Let’s make It Green’

Drugi Zeleni filmski festival, kojeg organizira riječka udruga Ekološko socijalni forum, počeo je u ponedjeljak u Rijeci, a do 14. prosinca na tom festivalu bit će prikazano je 11 dugometražnih dokumentarnih filmova, koji promiču održivi razvoj i zaštitu prirode.

Maskota festivala je „zeleni morski konjic“, a slogan festivala „Let’s  make It Green“.

Tijekom Zelenog filmskog festivala bit će prikazani dokumentarni filmovi “Utrka s izumiranjem”, “Sjeme vremena”, “Reciklirani   orkestar”, “Rijeka koja mijenja  smjer”, “Elemental”, “Happy”, “Samo to pojedi” , “Pod naponom”, “Iznad svega drugog”, “Pasivna   pasija”,  „(R)evolucija“ te animirani film “Konferencija životinja”.

Teme filmova su održivi razvoj,  zaštita okoliša, zdrava hrana, obnovljivi izvori energije, klimatske  promjene, ljubav prema  životinjama i očuvanje ugroženih životinjskih  vrsta, bio – raznolikost, problem pitke vode, zaštita oceana i problem  kiselosti morskih voda. Obrađuju i teme zbrinjavanja otpada i recikliranja, duhovnosti,  globalnog zagrijavanja,  ekološkog aktivizma, zelenih gradova…

Uz projekcije, najavljeno je i više predavanja, radionica, rasprava i drugih edukacijskih sadržaja. Maskota festivala je „zeleni morski konjic“, a slogan festivala „Let’s  make It Green“.

U Ekološko socijalnom forumu  smatraju da je film jedan od najatraktivnijih načina za privlačenje zanimanja šire javnosti, pa i tako žele skrenuti pozornost na  probleme očuvanja prirode, socijalne pravde i razvoja demokracije. Iz udruge ističu da rade i na drugim projektima kao što su Green   Life – web portal, Zeleni radio, projekt  „Zeleni film i u vašoj školi“,  „Adriatic Defender“ – program očuvanja  Jadrana za mlade iz  Hrvatske i EU, projekti Zeleni centar – Zelena knjižnica te Zeleni taxi.

Komentiraj