U Rijeci se osniva Krizni stožer za obranu 3. maja, kojeg će činiti župan Zlatko Komadina, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća Damir Bačinović i Veljko Todorović iz štrajkaškog odbora riječkog brodogradilišta, piše Novi list.

Na danas održanoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) Primorsko goranske županije  zaključeno je da se na izvanredne situacije u riječkom brodogradilištu mora odgovoriti jednako tako izvanrednim mjerama kao što je osnivanje kriznog stožera, kako bi se čim brže i operativnije djelovalo i poduzelo sve da se 3. maj izdvoji iz smrtonosnog zagrljalja Uljanika, osigura novac od povrata pozajmica te s nekim novim vlasnikom pokuša preživjeti na tržištu.

“Bruxelles i vlada zajedno ne mogu pomoći 3. maju. Dio novca, namijenjen restruktuiranju 3. maju završio je u Uljaniku i tu je nastao problem. Da je Uljanik vratio pozajmicu od oko 500 milijuna kuna, mi danas ne bi bili ovdje gdje jesmo”, rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Dnevnik.hr javlja kako su nakon sjednice GSV-a Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka dali punu podršku Štrajkačkom odboru i njihovim zahtjevima. “Saslušali smo radnike i odlučili djelovati i stati iza radnika u 3. maju. Bitno je naglasiti da njihove kolege u Uljaniku u Puli šesti dan izlaze na ulicu. Mi još uvijek uspijevamo radnike zadržati unutar žice i pokušavamo problem riješiti u miru, za stolom. No, svemu dođe kraj pa tako i strpljenju radnika. Ne bude li im plaća na računima uskoro, radnici bi mogli napraviti puno veću stvar od one koju su napravili radnici Uljanika u Puli. 3. maj ćemo braniti svim sredstvima”, rekao je predsjednik županijskog GSV-a Damir Bačinović.

Komentiraj