U Rijeci otvorio kafić i posluživao goste, prijave i zbog okupljanja na benzinskoj na području Čavli

Autor:

20.03.2017., Sibenik -
Policijske oznake na sluzbenim vozilima.
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Primorsko-goranska policija u subotu je izvijestila kako su policajci s djelatnicima Državnog inspektorata obilazili ugostiteljske objekte te proveli nadzor poštivanja aktualnih epidemioloških mjera u suzbijanju koronavirusa.

Tijekom nadzora utvrđeno je kršenje mjera u jednom ugostiteljskom objektu koji je bio otvoren, a u prostoru su zatečeni vlasnik i deset gostiju koji su za tri stola konzumirala alkoholna pića. Kafić se nalazi na području Srdoča u Rijeci, a zbog kršenja važeće Odluke Stožera djelatnici inspekcije kojom su zabranili posluživanje hrane i pića.

Policija je u petak zaprimila i dojavu o okupljanju većeg broja ljudi i narušavanju javnog reda i mir glasnom glazbom iz vozila na benzinskoj postaji na području Čavli. Prilikom dolaska na mjesto događaja policija je zatekla više osoba koji konzumiraju alkoholna pića, starosti od 19 i 57 godina bez zaštitnih maski. Zbog počinjenog prekršaja Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti uručeni su im prekršajni nalozi, a dvojici su uručeni i prekršajni nalozi zbog remećenja javnog reda i mira.

Nadzor poštivanja epidemioloških mjera propisanih važećom Odlukom Stožera civilne zaštite se nastavlja, a policija će postupati sukladno svojim ovlastima i na zahtjev drugih tijela nadležnih za nadzor provedbe spomenute Odluke, poručili su iz policije.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.