U Rijeci otvorena izložba crteža Višnje Laginje

Izložba crteža Višnje Laginje pod nazivom “Jedno” otvorena je u četvrtak u galeriji Juraj Klović u Rijeci. Izloženo je 11 crteža olovkom.

Kako je u katalogu izložbe navela Nadežda Elezović, koncept izložene serije crteža ukazuje na jedinstveni karakter prezentacije u kojoj eksponate promatramo kao stilsku i strukturnu cjelinu u kojoj je personalizirani sadržaj nositelj vizualne informacije slike.

Istaknuta značajka serije crteža je repetitivnost, koja se iskazuje i načinu prezentacije. Ponavlja se ista linijska struktura crteža različito raspoređene gustoće te inzistiranje na potpunoj ispunjenosti slikarske površine jednom linijskom kretnjom koja se ne prekida. Tako se u spletovima pokrenutih linija pojavljuju središnji motivi muškog i ženskog akta.

Pokrenutost neprekinutog i svepovezujućeg linijskog tijeka ostvaruje se kao rukopis i autorski potpis umjetnice Višnje Laginje, zaključila je Elezović.

Višnja Laginja je magistrirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci na Katedri kiparstva. Do danas je realizirala nekoliko samostalnih izložbi te sudjelovala u skupnim projektima u zemlji i inozemstvu. Za svoj umjetnički rad primila je više nagrada i priznanja. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka od prosinca 2018. Živi i radi u Viškovu.

Komentiraj