U Rijeci otvorena 25. revija lutkarskih kazališta

Dvadesetipeta revija lutkarskih kazališta u Rijeci u srijedu je svečano otvorena u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku s predstavom „Palčica“ u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Split.

Reviju je otvorio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Na programu, koji će trajati do 10. studenoga, je deset predstava kazališta iz Hrvatske, BiH i Slovenije, a predstave će, iako uz mjere suzbijanja epidemije Covida-19, biti izvedene pred publikom.

Program revije održavat će se u Gradskom kazalištu lutaka, Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku i na radionicama u RiHubu.

Na programu revije su predstave “Izgubljeno-nađeno” Lutkarskog kazališta Mostar, “Vlak u snijegu” Kazališta lutaka Zadar. Tu su i “Medo Đuro kod zubara” Zagrebačkog kazališta lutaka, “Vrijeme je za igru” Teatra Puna kuća iz Zagreba, “Ljepotica i zvijer” Dječjeg kazališta Branimira Mihaljevića u Osijeku i Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca, “Pinocchio” Lutkovnog gledališča Maribor.

Bit će prikazane i predstave “Čudesne stranice male Danice” Teatra Poco Loco i “Putovanje kroz Zbrdazdoliju” Kazališne skupine Teatar Fort Forno iz Bala te predstava “Oh la la“ Gradskog kazališta lutaka Rijeka u koprodukciji s Dječjom kućom umjetnosti, Ljubljana, Slovenija i Kolektivom Ma-Théâ Centra za dječju kreativnostiz Tinqueuxa u Francuska.

U popratnom programu su radionice Teatra Oz iz Brseča “Čarobni napitci u operi” i Jednom nogom u plesu” BADco iz Zagreba te izložba “Lutkarska luka” u Galeriji Kortil.

Publika će nakon revije dodijeliti nagradu Domino, za koju zbog epidemioloških razloga neće moći glasovati svi gledatelji, pa će o dobitniku odlučiti članovi dviju obitelji koji će gledati sve predstave, a redovito prate program Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Komentiraj