EPA/CRISTOBAL HERRERA

U restoranu Roberta de Nira pronađen “sumnjivi paket”

Američka policija istražuje sumnjivi paket koji je pronađen u restoranu u New Yorku koji je u vlasništvu poznatog glumca Roberta de Nira, javlja BBC.

Podsjetimo, u srijedu su tijekom dana poslane sumnjive naprave na adrese nekoliko ugednih Demokrata i redakciju CNN-a. Slična je tijekom današnjeg jutra pronađena i u restoranu de Nira Tribeca Grill. Policija iz New Yorka naglasila je kako nije bilo potrebe za evakuacijom jer u vrijeme pronalaska paketa u restoranu nije bilo ljudi.

Ako se ovaj paket poveže s ostalima, biti će to već osma eksplozivna naprava poslana ovog tjedna kritičarima američkog predsjednika Donalda Trumpa. Slični paketi poslani su bivšim predsjedničkim obiteljima, Clintonovima i Obamama, bivšeg glavnom tužitelju Ericu Holderu, bivšem šefu CIA-e Johnu Brennanu, a zbog ovog posljednjeg je evakuirana i reakcija CNN-a u New Yorku. Prema FBI-ju sličnu pošiljku dobila je i demokratska kongresnica iz Kalifornije Maxine Waters. Dan ranije eksplozivna pošiljka pronađena je u poštanskom sandučiću poznatog liberala Georgea Sorosa.

De Niro je Trumpa nazvao ‘nacionalnom katastrofom’.

Komentiraj